Μυρτιά σε γλάστρα

ΜΥΡΤΙΑ

Τα φυτά παραδίδονται μόνο εντός Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Η Μυρτιά είναι ένας αειθαλείς ανθοφόρος και καρποφόρος θάμνος . Τα φύλλα του λόγω της περιεκτικότητάς του σε έλαια αναδύουν με την τριβή  μια έντονη και συνάμα όμορφη οσμή. Η εδώδιμοι καρποί της που ωριμάζουν προς τα μέσα φθινοπώρου είναι μικροί σφαιρικοί και σε χρώμα σκούροι μωβ. Επίσης εντυπωσιακά είναι και τα μικρά λευκά της άνθη που εμφανίζονται την άνοιξη. Είναι θάμνος μεσαίου μεγέθους που σε ύψος μπορεί να φτάσει τα 2 περίπου μέτρα.
Συνθήκες
Η Μυρτιά είναι ένα φυτό που μπορεί να ευδοκιμήσει σε ένα μεγάλο εύρος συνθηκών. Θέλει πλούσιο ηλιακό φως ώστε να ανθοφορήσει και να καρποφορήσει ενώ εύκολα θα ανταπεξέλθει τα τσουχτερά  κρύα του χειμώνα αλλά και τις καυτές ημέρες  του καλοκαιριού. Οι ιδανικές θερμοκρασίες για αυτό το φυτό κυμαίνονται από 0 έως 30 οC. Ιδανικό και ανθεκτικό ακόμα και για παραθαλάσσιες περιοχές.
Φροντίδα
Η απαιτήσεις της Μυρτιάς σε νερό είναι μέτριες. Κατά την διάρκεια του χειμώνα θα χρειαστεί πότισμα περίπου μία φορά την εβδομάδα ενώ κατά το καλοκαίρι καλό είναι να ποτίζουμε 2-3 φορές την εβδομάδα προσέχοντας πάντα να μένει να αδειάζουμε το νερό που μένει στο πιατάκι. Την άνοιξη θα ρίξουμε λίπασμα μία με φορά το μήνα με λίπασμα για ανθοφορία και καρποφορία. Ανάλογα με το μέγεθος του φυτού μας και το χώρο που έχει για να αναπτυχθεί μπορούμε την άνοιξη να κάνουμε μεταφύτευση σε μεγαλύτερη γλάστρα χρησιμοποιώντας χώμα εξωτερικού χώρου γενικής χρήσης αναμειγμένο με μία δόση κοκκινόχωμα. Κατά τις περιόδους ανάπτυξής της καλό είναι να την κλαδέψουμε για να συντηρήσουμε ή να διαμορφώσουμε το σχήμα του.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Μυρτιά σε γλάστρα

  • Κωδικός Προϊόντος: 1084
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 25,00€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 22,12€