Βουκαμβίλια νάνα|γλάστρα 5ltr

Βουκαμβίλια νάνα|γλάστρα 5ltr

Γενική περιγραφή: Η Βουκαμβίλια ή Μπουκαμβίλια (Bougainvillea sp.  οικ. Nyctaginaceae) , είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και αγαπημένα  φυτά της Μεσογειακής χλωρίδας , αν και έλκει την καταγωγή της από την Νότιο Αμερική. Η νάνα ποικιλία μοιάζει με την αναρριχώμενη όμως φτάνει μέχρι τα 3 μέτρα ύψος (αντί των 10 της αναρριχώμενης).  Είναι φυλλοβόλα , αλλά σε περιοχές με πολύ ήπιο χειμώνα , διατηρεί μέρος του φυλλώματός της . Έχει αγκάθια και ανθίζει πολύ ζωηρά σχεδόν όλη την θερμή περίοδο κατά κύματα . Τα λουλούδια που μας εντυπωσιάζουν , στην πραγματικότητα είναι βράκτια φύλλα που περικλείουν ανά 3 τα μικροσκοπικά λευκοκίτρινα πραγματικά άνθη της.Έχει τεράστιο καλλωπιστικό ενδιαφέρον. Εκτός από τον κήπο σας, μπορεί να διακοσμήσει ωραιότατα ακόμα και το μπαλκόνι, αφού μπορεί και ζει και σε γλάστρα.  Διατίθεται σε χρώμα φούξια, λευκό, δίχρωμα λευκό-φούξια. 

Κατάλληλες συνθήκες: Η Βουκαμβίλια αγαπάει τον ήλιο . Για την ακρίβεια τον πολύ ήλιο . Αυτός είναι και ο λόγος που οι πιο όμορφες βουκαμβίλιες βρίσκονται στα νησιά μας και στη νότια Ελλάδα . Κατάλληλο σημείο φύτευσης είναι αυτό που έχει νότιο προσανατολισμό και δεν σκιάζεται από δέντρα ή από κτίρια .Η σκίαση είναι ικανή να αποτρέψει την ανθοφορία ή να την μετριάσει . Επίσης καλό θα ήταν να μην πλήττεται από ισχυρούς βοριάδες. Τον χειμώνα δεν αντέχει σε αρνητικές θερμοκρασίες, οπότε δεν είναι κατάλληλο φυτό για ορεινά μέρη.

Έδαφος: Μπορεί να προσαρμοστεί πολύ καλά σε πολλούς τύπους εδαφών, ακόμα και σε φτωχά , αρκεί να στραγγίζουν καλά. Στην περίπτωση που θέλουμε να την φυτέψουμε σε γλάστρα ή πυθάρι, ένα καλό και πλούσιο φυτόχωμα είναι ότι πρέπει.

Πότισμα: Η βουκαμβίλια δεν πρέπει να ποτίζεται υπερβολικά , γιατί αναστέλλεται η ανθοφορία της . Ιδιαίτερα οι πολύ μεγάλες βουκαμβίλιες που βρίσκονται στον κήπο και έχουν βαθύ και ανεπτυγμένο ριζικό σύστημα μπορούν  να ζήσουν σχεδόν ξηροφυτικά. Οι μικρότερης ηλικίας και αυτές που ζουν σε γλάστρα , χρειάζονται πότισμα μόνο το καλοκαίρι , κάθε 3 μέρες κατά μέσο όρο , και αφού έχει πρώτα στεγνώσει το χώμα τους.

Λίπανση: Όπως είπαμε είναι φυτό ολιγαρκές και προσαρμοστικό . Δεν έχει υψηλές απαιτήσεις σε λίπανση , αλλά ένα καλό πλήρες λίπασμα με έμφαση στην ανθοφορία, όταν εφαρμοστεί σε 2-3 δόσεις την άνοιξη θα την κάνει πολύ πιο εύρωστη και ζωηρή.

Κλάδεμα: Η βουκαμβίλια αν και μπορεί για πρακτικούς λόγους να κλαδευτεί οποτεδήποτε , καλό είναι να κλαδεύεται τον Μάρτιο , αφού έχουν περάσει τα πολλά κρύα. Γενικά δεν υπάρχει κανόνας για το κλάδεμά της . Συνήθως αφαιρούμε όλα τα ξερά υπολείμματα της προηγούμενης περιόδου , τα αδύναμα κλαδιά και τα λαίμαργα από την βάση . Αν θέλουμε να δώσουμε κάποιο σχήμα ή να την κατευθύνουμε προς κάποιο σημείο, αφαιρούμε τα ανάλογα κλαδιά . Για το κλάδεμα χρειαζόμαστε οπωσδήποτε γάντια γιατί έχει αγκάθια . Σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχουμε κατά νου πως το πολύ αυστηρό κλάδεμα μπορεί να επιδράσει αρνητικά και καθοριστικά στην ανθοφορία της επόμενης σαιζόν.

Ασθένειες: Δεν υπάρχουν συνηθισμένες ασθένειες για αυτό το όμορφο φυτό. Σπάνια μπορεί να υπάρξει κάποια μικρή προσβολή από βαμβακάδα, που δεν εμπνέει ανησυχία και αντιμετωπίζεται εύκολα με έναν κατάλληλο ψεκασμό.

Τα φυτά παραδίδονται μόνο εντός νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Βουκαμβίλια νάνα|γλάστρα 5ltr

  • Κωδικός Προϊόντος: 1292
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 9,00€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 7,96€