Μπαμπού μεγάλο

Tο μπαμπού είναι φυτό της ομάδας βαμβούσια (Bambuseae) και της οικογένειας των Ποοειδών (Poaceae) ή Αγρωστωδών (Gramineae). Πολλά από αυτά τα φυτά καλλιεργούνται ως διακοσμητικά αλλά χρησιμοποιούνται ευρέως και στην κατασκευή. 

Τα μπαμπου ως φυτο το συναντάμε αρχικά στην Ασία, στην Αμερική και στην Αφρική. Χρησιμοποιείται σήμερα κυρίως για την κατασκευή πλοίων και ως οικοδομική ξυλεία. Αποτελεί την κύρια τροφή ζώων, όπως το γιγάντιο πάντα.

Τα μπαμπου είναι φυτά με μεγάλο ύψος, που φθάνει τα 40 μέτρα. Ευδοκιμούν σε βαθιά και γόνιμα εδάφη, που είναι ελεύθερα από ψυχρούς ανέμους. Το καλάμι τους είναι πλήρες ή κοίλο εσωτερικά, όρθιο, αποξυλωμένο και σπάνια ποώδες.

Το μπαμπού είναι ίσως το φυτό με τη πιο γρήγορη ανάπτυξη στον κόσμο. Έχει παρατηρηθεί ανάπτυξη της τάξεως των 2,5 μέτρων σε 24 ώρες. Βέβαια η ανάπτυξή του επηρεάζεται από τις κλιματολογικές συνθήκες και το έδαφος.

Σε μέτριες συνθήκες η ανάπτυξη του μπαμπού είναι περίπου στα 3-10 εκ. τη μέρα. Το μέγιστο ύψος τους φτάνει τα 30 μέτρα και 20 εκατοστά διάμετρο. Σε μια περίοδο 4 μηνών το μπαμπού φτάνει στο πλήρες ύψος του και εν συνεχεία αρχίζει να αναπτύσσει το εξωτερικό του για τα επόμενα 5 χρόνια.

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνδυάστε το με ένα από τα λιπάσματα μας (Χρήση μία φορά το μήνα μετά τον πρώτο μήνα φύτευσης).

Τα φυτά παραδίδονται μόνο εντός Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Μπαμπού μεγάλο

  • Κωδικός Προϊόντος: 0802
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 25,00€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 22,12€